Tęsiasi projektas „Mėgaukis gyvenimu 2024“

Gimnazijoje tęsiasi Panevėžio miesto savivaldybės finansuojamas neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projektas „Mėgaukis gyvenimu 2024 “, kurio tikslas plėtoti mokinių socializaciją ir mažinti neigiamų socialinių veiksnių įtaką besiformuojančiai asmenybei, taikant kūrybines, sportines veiklas, grupinius užsiėmimus, didinančius saviraiškos galimybes, ugdant mokinių socialines, emocines kompetencijas konstruktyviai valdyti tarpasmeninius konfliktus, tinkamai reaguoti į elektronines patyčias, kritinį mąstymą bei paskatinti mokinius susidūrus su sunkumus kreiptis pagalbos.

Filmų peržiūra, analizė ir dalijimasis mintimis diskusijoje puikus būdas lavinti mokinių kritinį mąstymą, analitinius, problemų sprendimo įgūdžius ir kūrybiškumą, todėl įgyvendinant projektą š. m. birželio 13 d. projekto partneris – kino centras „Garsas“ pakvietė III klasių mokinius į kino pamoką - filmo „Rytoj kažkur prie jūros" peržiūrą ir aptarimą. Kino juostoje mokiniai išvydo keturių bendraamžių kelionę į Portugaliją, kuri pavirto kelione į save, meilės ir laisvės po mokyklos paieškas.

Po filmo mokiniai kartu su edukacinių programų koordinatore Jovita Brinkaite-Karaliene diskutavo apie santykių šeimoje įtaką vaikų pasitikėjimui savimi, ieškojo atsakymų į klausimus ar turi ateitį santykiai be pasitikėjimo vienas kitu, kaip nepripažinti ir neišsakyti vidiniai jausmai kenkia santykiams ir sau pačiam ir kitus, gilinosi į kino juostoje panaudotus simbolius.

Autorius:
Socialinė pedagogė Lina Urbonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos