Startavo projektas „Mėgaukis gyvenimu 2024“


Gimnazijoje startavo Panevėžio miesto savivaldybės finansuojamas neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projektas „Mėgaukis gyvenimu 2024 “, kurio tikslas  plėtoti mokinių socializaciją ir mažinti neigiamų socialinių veiksnių įtaką besiformuojančiai asmenybei, taikant kūrybines, sportines veiklas, grupinius užsiėmimus, didinančius saviraiškos galimybes, ugdant mokinių socialines, emocines kompetencijas konstruktyviai valdyti tarpasmeninius konfliktus, tinkamai reaguoti į elektronines patyčias, kritinį mąstymą bei paskatinti mokinius susidūrus su sunkumus kreiptis pagalbos.

Gegužės mėnesį projekto veiklos prasidėjo I a, I b ir I d klasių mokinių susitikimais su socialine pedagoge, kuriuose gimnazistai aiškinosi dėl ko dažniausiai kyla konfliktai, analizavo kaip išankstinės nuostatos, neteisingai suprastos žinutės, negebėjimas nustatyti bei paisyti ribų sukelia konfliktus, susipažino su pagrindinėmis konfliktų valdymo strategijomis, jų privalumais, trūkumais, taikymo galimybėmis, vertino konfliktų įtaką tarpasmeniniams santykiams, klasės mikroklimatui. 90 proc. užsiėmimuose dalyvavusių mokinių teigė, kad tema aktuali ir jie pagilino turimas žinias ar įgijo naujų konfliktų valdymo gebėjimų.

Įgyvendinant projektą š. m. gegužės 22 d. projekto partneris kino centras „Garsas“ pakvietė III klasių mokinius į kino pamoką - filmo „Rytoj kažkur prie jūros" premjerą, kurios metu projekto dalyvių laukė raudonas kilimas, šokių studijos „Artist.ė“ dovana – judesio emocijų puokštė, atliepusi filmo pagrindinius jausmus, viktorina, kurios laimėtojai gavo dovanų marškinėlius su filmo simbolika. Kino juostoje mokiniai išvydo keturių bendraamžių kelionę į Portugaliją, kuri pavirto kelione į save, meilės ir laisvės po mokyklos paieškas. Filmas pažadino projekto dalyvių vidinius emocinius reiškinius, leido empatiškai pajusti filmų herojų jausmus, emocinius prieštaravimus, kurie atsiranda ir kuriems dažnai nėra atsakymų, ir tik laikas bei patyrimas leidžia susivokti, o asmeninės pastangos bei išgyvenimai atrasti savo teisingus kelius.

 

Autorius:
Socialinė pedagogė Lina Urbonienė

Nuotraukos:
KC "Garsas", Rusnė Pšetulskytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos