II klasių projektinių - tiriamųjų darbų pristatymas

Šiandien gimnazijoje vyko II klasių mokinių metinių gamtos mokslų projektinių - tiriamųjų darbų pristatymas. Buvo pristatyta virš 90 darbų, kuriuos mokiniai vykdė po vieną ar poromis.

Nes kiekvienas II klasių mokinys dar rugsėjį turėjo išsirinkti gamtos mokslų sritį, į kurią norės gilintis visus mokslo metus, sugalvoti savo darbo temą, kaupti, analizuoti medžiagą, atlikti tyrimus arba kurti. Didžiausias sunkumas, su kuriuo teko susidurti dirbant, – praktinės dalies atlikimas, duomenų analizė ir išvadų darymas. Šiam darbui neužteko nukopijuoti teksto iš interneto, reikėjo patiems atrinkti reikiamą informaciją, susiplanuoti tiriamąją darbo dalį ir ją įvykdyti. Teko nemažai padirbėti ir laboratorijose, konsultuotis, fotografuoti ar skaičiuoti. Pabaigoje pasiruošti ginti darbus – viešai pristatyti visus metus trukusį darbą  mokyklos bendruomenei.  

Projektinių - tiriamųjų darbų pristatymą pradėjome salėje, kur mokiniai galėjo susipažinti su šešiais darbais - ,,Vario sulfato laidumo tyrimas", ,,Sintetinių ir natūralių pigmentų gavimas, naudojant akvarelės rišiklį", ,,Gyvalazdžių auginimas", ,,Dezinfekatorių poveikis bakterijų auginimui ant skirtingų paviršių" ir ,,Paprikų auginimas skirtingose aplinkose", užduoti pranešėjams rūpimus klausimus.

Vėliau tęsėme darbų pristatymą sekcijose. Išgirdome daug darbų aktualiomis temomis. Rašydami darbus mokiniai mokėsi kelti tikslus ir uždavinius, rinkti, kaupti ir sisteminti informaciją, ją analizuoti, atlikti praktines užduotis. 

Visas  projektinis - tiriamasis darbas yra neįkainojama patirtis. Tai ne tik pasitikrinimas, kaip moki rasti  informaciją, kurti ar viešai kalbėti, tai asmenybės kompetencijų ugdymas, tai tobulėjimo džiaugsmas.

Visi kartu norime padėkoti mūsų darbų vadovams ir palinkėti sėkmės būsimiems II klasių mokiniams, kurie kitais metais tęs projektinių - tiriamųjų darbų vykdymą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos