NETRADICINĖS PAMOKOS KAUNE

Lapkričio 29 dieną I c klasės mokiniai, lydimi klasės vadovės Kristinos Rapševičienės ir socialinės pedagogės Linos Urbonienės, lankėsi Kaune. Išvykos metu ugdytiniai dalyvavo netradicinėje istorijos pamokoje istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje „Kas tas Prezidentas? Pažengusiems“, kurios metu ne tik sužinojo kaip susiformavo Prezidento institucija ir kaip Lietuva pirmą sykį išgirdo apie „sėdinčio priešakyje“ pareigybę, išgirdo istorijas apie pasiaukojančią tarnystę visuomenei, bet ir interaktyvaus komandinio žaidimo metu išsiaiškino, kokia buvo Prezidento rūmų kasdienybė, kokias pareigas prezidentai turėjo atlikti, kokius lemtingus sprendimus jiems teko priimti. Gimnazistai pademonstravo puikias istorijos žinias, o dvi komandos surinko po 100 taškų iš tiek pat galimų!

Po istorijos pamokos, mokinių laukė netradicinė biologijos pamoka Lietuvos sveikatos mokslų universitete profesoriaus Jurgio Žilinsko įkurtame Anatomijos muziejuje, kuriame pirmokai turėjo unikalią galimybę išvysti daugiau kaip 1 tūkst. eksponatų, pagamintų iš žmonių palaikų: įvairius organus, griaučius, sveikus ir rūkymo pažeistus plaučius, kraujagyslių tinklą, vaisių gimdoje, Siamo dvynius bei išsamiai susipažinti su žmogaus kūno sandara, sužinoti, kaip ruošiami muziejaus eksponatai.

Kelionę apvainikavo apsilankymas Kalėdų miestelyje su įspūdinga egle Kauno Rotušės aikštėje.

Įveikę po 20 tūkst. žingsnių ir įsitikinę, kad ekskursija – puiki netradicinė fizinio ugdymo pamoka, kupini įspūdžių grįžome namo.

 

Autorius:
Socialinė pedagogė Lina Urbonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos