„Pokalbių robotų kūrimas“ STEAM centre

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2023-11-24
  • Kategorija: Pranešimai

Lapkričio 20 d. Ie kl. mokinai su informatikos mokytoja Jolanta Vainauskienė dalyvavo integruotoje patiriminėje edukacijoje netradicinėje aplinkoje, STEAM centre. Mokytojas Andrius Kuprys dirbtinio intelekto laboratorijoje, supažindino mokinius su dirbtiniu intelektu (DI), tema:  „Pokalbių robotų kūrimas“. Mokytojas gimnazistam išsamiai papasakojo apie dirbtinio intelekto atsiradimo istorija, supažindino su DI programėlėmis, su mokiniais ieškojo DI pliusus ir minusus.

Mokiniai atliko laboratorinį darbą, kuriame su „scratch“ programa, kūrė pokalbių robotą. Sukūrus pokalbių robotą, kiekvienas išbandė ne tik savo, bet ir kitų sukurtus pokalbių robotus. Atsiradus sunkumams su programa, su programos algoritmo kūrimu, mokiniams padėjo STEAM centro mokytojai.

Džiugu, kad STEAM centre atliekamos veiklos ne tik suteikia galimybę praplėsti akiratį, įgyti naujų įgūdžių, tobulinti bendrąsias ir dalykines kompetencijas, pasisemti gyvenimiškos patirties, tačiau ir motyvuoja bei padeda apsispręsti renkantis profesiją. O kur dar komandinis darbas, kurie stiprina klasės bendruomenę ir prisideda prie mokyklos bendruomenės mikroklimato puoselėjimo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos