Integruota anglų k. ir teatro pamoka netradicinėje erdvėje

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2023-11-15
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 14d., 160 gimnazijos mokinių, lydimų anglų k. mokytojų, dalyvavo integruotoje anglų k. ir teatro pamokoje netradicinėje erdvėje.

Į Panevėžio muzikinį teatrą atvyko American Drama Group Europe aktoriai kilę iš Niujorko, Londono, Paryžiaus ir parodė airių rašytojo, dramaturgo ir Nobelio premijos laureato Bernardo Shaw pjesę „Pigmalionas“. Siužeto centre – prasčiokė gatvės prekeivė Eliza Dulitl, kurią du išsimokslinę cinikai aristokratai, profesorius Higinsas ir pulkininkas Pikeringas, lažybų vardan sumąsto išmokyti aristokratiškos iškalbos ir aukštuomenės manierų.

Geriausia pamokos refleksija - mokinių atsiliepimai.

"Mums šis Pigmaliono spektaklis labai patiko ir buvo įtraukiantis. Įdomu buvo pamatyti graikų mitologijos mitą pateiktą kita forma-vaidinimu. Aktoriai buvo nuostabūs, buvo galima pajausti jų emocijas, jausmus. Išraiškingai ir subtiliai pateiktas vaidinimas sudrebino iki pat širdies gelmių. Išskirtinis spektaklis, iškeliantis klausimus apie kilmės skirtumus, kalbos svarbą, asmenybės formavimą nepaliko abejonių ir skatino apmąstyti socialinį teisingumą, lygybę ir žmonių vertinimą pagal klasę ir išvaizdą." (Aistė ir Emilija)

"Šiandien Panevėžio muzikiniame teatre stebėjome graikų mito interpretacinį spektaklį "Pigmalionas". Pats spektaklio siužetas buvo įdomus ir įtraukiantis. Aktoriai - nuostabūs! Anglų kalba tikrai nebuvo problema suprasti, kokia žinutė yra siunčiama auditorijai. Profesionali vaidyba ir sumanus scenos elementų panaudojimas skatino neatitraukti akių ir stebėti kas bus toliau. Spektaklis buvo toks kruopščiai atliktas, jog susidarė įspūdis, kad tai yra filmas." (Vytė)

"Labai patiko Graikų mitologijos interpretacija, labai patiko ryškus, išskirtiniai kostiumai, personažai tobulai atliko savo vaidmenis, labai raiškiai perteikė emocijas žiūrovams. Šiaip labai patiko, kai aktoriai išbėgo iš scenos ir pradėjo bėgioti po salę kur žiūrovai sėdi." (Arnas, Vėjūnė ir Emilija)

"Man patiko spektaklio nuotaika, buvo gražios aktorių aprangos ir graži spektaklio mintis. Kuo daugiau tokių renginių!" (Adrija)

"Spektaklis buvo įdomus. Pradžioje buvo truputį neaišku, bet labiau įsižiūrėjus, supratau visą istoroją. Labai patiko aktorių vaidinimas, kas padarė spektaklį gyvą." (Lauryna)

"Spektaklis buvo sudominantis ir tikrai vertas aplankyti. Laikas neprailgo." (anonimas)

Atsižvelgiant į teigiamus mokinių atsiliepimus galime teigti, jog pamoka pavyko. Stengsimės tęsti šią gražią tradiciją.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos