„Pokštas arba saldainis“

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2023-10-29
  • Kategorija: Renginiai

Pasak vikipedijos, Helovinas (dar užrašoma Helovynas, VLKK taip pat siūlo naudoti pavadinimus Vaiduoklių šventė arba Šiurpnaktis) − šventė, vykstanti spalio 31 d. JAV šios šventės metu vaikai dėvi specialius kostiumus ir vaikšto po žmonių namus, sakydami: „Pokštas arba saldainis“. Daugelis iš moliūgų išsiskaptuoja žibintus. Taip pat pasakojamos baisios istorijos, žiūrimi siaubo filmai, krečiamos šunybės. Pavadinimas Helovinas (angl. Halloween, sutraukta iš All Hallows' Eve 'Visų šventųjų vakaras') kilęs iš senosios anglų kalbos.

Helovino šaknys glūdi senovėje švęstų naujųjų metų ir mirusiųjų šventėse. 731-741 m. katalikų bažnyčia šią šventę pavadino Visų šventųjų diena ir leido ją oficialiai švęsti lapkričio 1 d. Taigi žmonės ir toliau galėjo švęsti įprastą šventę, tik kitu pavadinimu. Tą dieną būdavo laikomos mišios ir jos buvo vadinamos Visų šventųjų mišiomis.

Mūsų gimnazijoje ši šventė taip pat nebuvo užmiršta. Pirmokai ryte išmoningai pasitiko bendruomenės narius užduodami teminius klausimus, sakydami palinkėjimus ar šiurpindami, o I aukšto fojė nuotaiką kūrė baisiai gera šviesų muzika bei šiurpiai įspūdinga sienelė, prie kurios buvo kviečiami fotografuotis gimnazijos mokiniai ir mokytojai bei dalyvauti foto konkurse laimint įstabiausios bei masiškiausiai pasipuošusios  klasės ar originaliausio kostiumo nominaciją(-as). Dieną vainikavo nominantų rinkimai. Laukite tęsinio...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos