Robotikos centre "RoboLabas"

  • Paskelbė : Sigutė Kascėnienė
  • Paskelbta: 2024-09-23
  • Kategorija: Pranešimai

Rugsėjo 17 d. gimnazijos II b ir II c klasės mokiniai dalyvavo renginyje „Mikroorganizmai aplink mus“, kurį organizavo Panevėžio robotikos centras „RoboLabas“ ir Panevėžio regioninis STEAM atviros prieigos centras. Šio renginio ypatingas dėmesys buvo skirtas mažųjų organizmų pasaulio pažinimui.

Renginyje vyko praktinės veiklos Biologijos ir chemijos bei Robotikos ir informacinių technologijų laboratorijose. Viena dalis mokinių laboratorijoje ištyrė duotus mėginius ir apibūdino juose esančių mikroorganizmų (bakterijų) morfologines formas, stebėjo mikroorganizmus pro mikroskopą. Kita dalis mokinių apie mikroorganizmus aiškinosi Robotikos ir IT laboratorijoje. Veiklos metu pasitelkdami savo fantaziją bei mikrovaldiklius, kūrė gerųjų ir blogųjų bakterijų robotus, juos užprogramavo taip, kad galėtų šviesti ir judėti.

Taip pat gimnazistai turėjo galimybę išgirsti įkvepiantį biotechnologo pranešimą „Maži, bet galingi: kaip mikroorganizmai keičia mūsų gyvenimą ir aplinką“. Vytautas Janulis, dirbantis „Roquette Amilina R&D“ laboratorijoje, pristatė gerųjų bakterijų reikšmę kasdieniame gyvenime – jų įtaką mitybai, sveikatai bei pramonės šakoms. Pranešimo metu dalyviai ne tik gilino savo žinias, bet ir turėjo progą laimėti nuostabių prizų!

Ačiū "RoboLabas" už suteiktas naujas patirtis.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos