eTwinning projektuose

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2024-06-17
  • Kategorija: Pranešimai

Mūsų mokyklos mokiniai dalyvavo tarptautiniuose Europos Sąjungos finansuojamuose eTwinning projektuose!

Vienas projektas - "Zero Waste and Kindness", kitas - "Change Your World with Recycling". Štai atkeliavo diplomai, pripažinimas už gerus nuveiktus darbus!

Projekto metu mokyklos bendruomenė buvo skatinama taupyti elektrą ir vandenį. Rezultatai džiugina! Palyginus žiemos mėnesius, kai projekto dalyviai pirmą kartą ragino taupyti elektrą, vasario mėnesį buvo sunaudota 21 % mažiau elektros nei sausio mėnesį. Kadangi akcija buvo sėkminga, nuo kovo buvo pradėtas ir vandens taupymas.

Per kovo mėnesį elektros energijos sunaudojimas siekė 6222 kWh, o balandžio mėnesį sumažėjo iki 3814 kWh. Šalto vandens sunaudojimas kovo mėnesį buvo 176 kubometrų, o balandžio mėnesį sumažėjo iki 140 kubometrų. Tai yra viena iš daugelio naudingų veiklų, kurias įgyvendinome visi kartu, nes tik bendruomenės palaikymas gali atnešti tokius pastebimus rezultatus.

Mūsų mokiniai aktyviai dalyvavo projekte, atstovavo mokyklai susitikimuose su kitų šalių dalyviais, dalyvavo apklausose, dalijosi informacija su atstovais iš kitų šalių projekto platformoje, dalyvavo projekto logotipo kūrimo konkurse ir atliko įvairias užduotis. Be to, buvo renkamos mokyklos atliekos (plastikiniai buteliai) ir priduodamos į Depozitą, renkant pinigus labdaros tikslams.

Projekto dalyviai taip pat dalyvavo kūrybinėse užduotyse: su kitų šalių atstovais kūrė eilėraštį, filmavo video gestų kalba (daina buvo apie gamtos saugojimą), skleidė informaciją mokyklos bendruomenei. Vieno susitikimo metu mūsų mokyklos atstovas Benas laimėjo tarptautinėje Kahoot viktorinoje pirmą vietą!

Mokiniai kūrė filmuką apie gamtos saugojimą, dalyvavo video klipo kūrimo procese ir labai prisidėjo prie projekto veiklų.

Ne viską dar paminėjau, nes projektai dar tęsiasi ir laukia dar daug įdomių veiklų, bet mažais žingsneliais mokiniai garsina mūsų gimnaziją pasaulyje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos