INTEGRUOTA ETIKOS IR SOCIALINIO UGDYMO PAMOKA „SAVANORYSTĖ – SAVĘS PAŽINIMO BŪDAS“

Gegužės 14 d. I b klasės mokiniai lydimi etikos mokytojos A. Gugienės ir soc. pedagogės L. Urbonienės svečiavosi Panevėžio atvirame jaunimo centre, kuriame vyko integruota etikos ir socialinio ugdymo pamoka „Savanorystė – savęs pažinimo būdas“. Pamoką vedė Panevėžio atviro jaunimo centro direktorė Daiva Juodelienė. Pamokos metu mokiniams pristatyta Jaunimo savanoriškos tarnybos programa. Susitikimo pradžioje mokinių žinios apie savanorystę apsiribojo suvokimu, kad savanorystė, tai nemokamas darbas, todėl pamokos metu direktorė akcentavo savanorystės principus, jos prasmę ir naudą bendruomenei bei patiems savanoriams, paaiškino, jog savanoriška veikla padeda atrasti patinkančią veiklos kryptį, geriau pažinti save, ugdyti įvairias kompetencijas (bendravimo, socialines ir pilietines bei kitas) bei stiprinti pasitikėjimą savimi.

Po pamokos D. Juodelienė aprodė gimnazistams centro patalpas ir labai nuoširdžiai pakvietė mokinius aktyviai jungtis į įvairias centro veiklas.

Po pamokos I b klasės mokinė Aurelija džiaugėsi apsilankymu Panevėžio atvirame jaunimo centre: „Čia nors ir buvau pirmą kartą, labai patiko. Ne vien dėl atmosferos ir visų gražių, vaikų nutapytų sienų, bet ir dėl visų nuostabių veiklų... Tą dieną aš išbandžiau būgnus, gitarą ir labai patiko. Buvo labai smagu, galėjau pailsėti nuo visų nerimų ir triukšmo. Jeigu dar būtume turėję daugiau laiko, tikrai būčiau prisėdusi meno galerijoje ir kažką nupaišiusi. Dar kartą čia apsilankyčiau, buvo tikrai nuostabiai praleistas mano laikas.“

Nuoširdžiai tikimės, kad šis vizitas nebus paskutinis ir mūsų gimnazijos mokiniai tikrai ras sau įdomios veiklos bei prisijungs prie savanoriškos tarnybos.

Autorius:
Socialinė pedagogė Lina Urbonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos