Stažuotė „Švietimo ir verslo bendrystė plėtojant STEAM ugdymą“

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2024-05-13
  • Kategorija: Pranešimai

Gegužės 10d. Panevėžio miesto gamtos ir tiksliųjų mokslų mokytojai, o su jais kartu ir mūsų gimnazijos mokytojai Lina Seliokienė, Jūratė Ivaškienė, Inga Mašauskienė ir Rita Štaupienė dalyvavo programos „Tūkstantmečio mokyklos“  stažuotėje „Švietimo ir verslo bendrystė plėtojant STEAM ugdymą“ Kaune. Jos metu vyko pažintinis vizitas KTU FabLabo elektros ir elektronikos fakulteto, mechanikos inžinerijos centre ir laboratorijose buvome supažindinti su visuomenės poreikius atliepiančiais moksliniais tyrimais ir eksperimentine plėtra, naujausiais pasiekimais inžinerijoje. Lankėmės UAB „Elintamotors“ bei „Elintarobotics“, tai viena iš nedaugelio kompanijų Lietuvoje, kuri kuria, gamina ir įgyvendina kompiuterinės regos sprendimus, susipažinome su jų gaminama  ateities inžinerija.

Po vizito KTU laboratorijose ir M-Lab centre, pamačius šiuolaikinę, studijoms ir aukščiausio lygio moksliniams tyrimams pritaikytą infrastruktūrą,  perduodame žinutę gimnazistams – INŽINERIJA LIETUVOS ATEITIS. KTU kviečia ir sudaro labai motyvuojančias sąlygas inžinerinėms studijoms.

O savo programą baigėme apsilankę edukaciniame užsėmime VDU Botanikos sode. Stebėjome šiuo metu gausiai žydinčius  rododendrus, alyvas, bijūnus ir daugelį kitų, stebėjome oranžerijoje auginamus egzotinius augalus ir šiuo metu vykstančią įvairiaspalvių drugelių parodą. Šie apsilankymai inovatyviose laboratorijose bei moderniose gamyklose skatina žadinti vaikų smalsumą, jų kūrybiškumą, STEAM veiklas bei įvairių metodų taikymą savo darbe.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos