MOKOMĖS IŠ KINO

Grupė III klasių mokinių kartu su gimnazijos psichologe Justina ir soc. pedagoge Lina š. m. balandžio 12 d. kino centre „Garsas“ dalyvavo festivalio „Europos kinas ir dieną, ir naktį" vaikų ir jaunimo programos „Pažadinti žvilgsniai" atidaryme, kuris prasidėjo su geriausiu 2023 metais Vokietijoje pripažintu jaunimo filmu „Rytoj kažkur prie jūros". Filme keturi visiškai skirtingi jaunuoliai po vidurinės mokyklos baigimo kartu išvyksta į Portugaliją. Kelionė kino juostoje daugiau nei smagus atostogų nuotykis, tai kelionė į savęs, meilės ir laisvės po mokyklos paieškas.

Pasak edukacinių programų koordinatorės Jovitos Brinkaitės-Karalienės, jaunimo programa skirta pažadinti jaunųjų žiūrovų vidinius emocinius reiškinius, empatiškai pajusti filmų herojų jausmus, emocinius prieštaravimus, kurie atsiranda ir kuriems dažnai nėra atsakymų, ir tik laikas bei patyrimas leidžia susivokti, o asmeninės pastangos bei išgyvenimai atrasti savo teisingus kelius.

Po filmo peržiūros mokiniai turėjo progą pademonstruoti savo užsienio kalbos žinias ir pabendrauti su svečiu iš Vokietijos - vieną iš pagrindinių vaidmenį sukūrusiu filmo aktoriumi Louie Betton’u!

 

 

Autorius:
Socialinė pedagogė Lina Urbonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos