Užsiėmimai išvykoje

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2023-12-21
  • Kategorija: Pranešimai

         Besiruošdama kalendorinių metų pabaigai jungtinė IIb ir IId klasių  mokinių komanda dalyvavo edukacinėje kelionėje. Gimnazijos antrokai atsakingai ruošiasi  vidurinio ugdymo programos įgyvendinimui, todėl domisi ateities mokslo ir studijų perspektyvomis, tobulina tai, ką yra pasiekę pamokose ir repeticijose. Neatsitiktinai kelionės tikslu tapo  pažintis su Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakultetu. Kaip apibūdino fakulteto šeimininkai, ši mokymo įstaiga yra viena pagrindinių studentų kontingento tiekėjų Lietuvos muzikos akademijai.

      Kolegijos Menų fakultete mūsų moksleiviams teatro užsiėmimą vedė scenos meno lektorius, aktorius Tomas Kizelis. Teatro pamokoje lavinami moksleivių sceniniai įgūdžiai, gimnazistai išmoko daug naujų sceninių vaidybinių žaidimų, linksmai ir išradingai atliko užduotis. Po užsiėmimo buvo pakviesti į kolegijos III kurso studentų kalėdinį koncertą, į kurio programą taip pat noriai įsijungė. Supratome, kad norint ugdyti sceninio meistriškumo gebėjimus, reikia daug ir noriai dirbti, mokytis. 

       Antroje dienos pusėje visus pasitiko žėrintis, kalėdiškai išpuoštas Vilnius, bežymintis 700 metų jubiliejų. Kelionėje mokinius lydėjo lietuvių kalbos mokytoja Virginija Milaševičienė, klasių auklėtojos Jurgita Šešelgienė ir Sofija Šiaučiūnaitė-Svirkienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos