SVEČIUOSE – KRIMINALINĖS POLICIJOS TYRĖJAI

Gruodžio 14 d. gimnazijoje lankėsi Kriminalinės policijos Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos vyr. tyrėjai Česlovas Vieta ir Remigijus Audejevas, kurie susitiko su I-II klasių mokiniais ir pravedė netradicinę teisinio švietimo bei socialinio ugdymo pamoką. Specialistai papasakojo apie įvairias prekybos žmonėmis formas: darbinį išnaudojimą, priverstinį nusikaltimų darymą, išnaudojimą prostitucijai, pornografijos žalą, fiktyvias santuokas, pasidalino realiomis istorijomis, mokė jaunimą atsargumo, nes prekeiviai žmonėmis dažniausiai yra pažįstami asmenys – kaimynai, klasės draugai bei jų artimieji ar pažįstami.

Pareigūnai atkreipė gimnazistų dėmesį, kad, patekus į tokias prekybos žmonėmis pinkles, išsilaisvinimo kelias yra labai sunkus, nes nusikaltėliai labai sunkiai paleidžia savo aukas, joms grasina, persekioja, sužaloja fiziškai.

Susitikimo metu pamokos dalyviai ne tik sužinojo apie prekybą žmonėmis, bet ir kaip patys neatsakingai elgdamiesi, t. y. vartodami narkotikus ar kitas psichiką veikiančias medžiagas, siuntinėdami savo ar kitų nepilnamečių intymias nuotraukas, gali tapti pareigūnus dominančiais asmenimis ir sulaukti įstatymuose numatytos atsakomybės.

Pareigūnai kvietė nutikus bėdai kreiptis pagalbos į mokyklos socialinį pedagogą, psichologą ar klasės vadovą, kurie padės arba patars kur kreiptis ištikus bėdai, o baigus gimnaziją įsijungti į policijos pareigūnų gretas, kur jų laukia iššūkių ir galimybių kupinas darbas!

Autorius:
Socialinė pedagogė Lina Urbonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos