Mūsų gimnazijai ‒ 55!

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2022-10-23
  • Kategorija: Pranešimai

55 metai žmogui- daug ar mažai? O mokyklai?..  Per tuos metus keitėsi  pavadinimas ir statusas (7-toji vidurinė mokykla ‒  Juozo Miltinio vidurinė mokykla ‒ Juozo Miltinio gimnazija), o svarbiausia‒ laiko upė į gyvenimą išplukdė tūkstančius mokinių! 

Nors šventinis šurmulys buvo jaučiamas visą savaitę, TA diena išaušo spalio 21 dieną: Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos bendruomenė šventė mokyklos jubiliejų.  Pirmąją pamoką vedė II klasių mokiniai. Jie patikrino, kas kiek žino apie savo mokyklą, jos dabartį ir praeitį. Viktorina‒ juk puiki dienos pradžia, ar ne?  Paaiškėjo, kiek pabrango skaniosios valgyklos bandelės, kuris mokytojas ilgiausiai dirba šioje mokykloje, kuris yra jauniausias.... Kitas pamokas mokytojai dėstė netradiciškai: kas piešė, kas dainavo gimtadienio dainas, kas žiūrinėjo nuotraukas iš praeities... Dar tą dieną gimnazijos mokiniai šiltai ir bendruomeniškai leido laiką, vaišindamiesi vieni kitų pagamintais pyragais ir užkandžiais, dalyvavo šv.Mišiose.

Jubiliejaus kulminacija ‒ buvusių ir dabartinių mokyklos mokinių, mokytojų ir susitikimas gimnazijos aktų salėje, šventinis renginys. Visus svečius, kaip ir rytą skubėjusiuosius į pamokas, pasitiko linksmi ir žaismingi  mimai, tokia subtili ir miela akimirka‒ be triukšmo ir banalybių... Svarbi renginio akimirka: žodis suteikiamas Virgutei, kuri kadaise atėjo į naujos mokyklos pirmą klasę, paskui mokyklą baigė ir dabar joje dirba, tai lietuvių kalbos mokytoja Virginija Milaševičienė. Įdomu, kad tą rudens dieną šėlo audra, griuvo Palangos tiltas... Bet mokykla buvo atidaryta! Smagu, kad turime tos dienos liudininkų. Vienas jų‒ buvusi mokyklos direktorė Irena Kačinskienė, atsiuntusi nuoširdų sveikinimo laišką.

O garbingų svečių susirinko nemažai. Gimnaziją sveikino Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas, jis pasakė, kad „Šita mokykla augina Panevėžį“. Nuostabus bendruomenės veiklos įvertinimas! Šventinį nuotolinį sveikinimą   gimnazijai  perdavė buvęs direktorius Vytautas Raišys. Smagu, kad tiek buvusių mokyklos žmonių pasklidę, ‒ visur turime savų. Štai  Juozo Miltinio dramos teatro vardu gimnaziją sveikino buvusi mūsų mokinė, teatro „Menas“ vadovas‒ taip pat buvęs mokinys.  Įdomūs jo prisiminimai apie mokymosi laikus‒ ne vienas klausęs mokinys, ko gero,  pagalvojo, kad ne šventieji puodus lipdo... Sveikinimo žodį tarė ir kolegos, kitų mokyklų vadovai. O Juozo Balčikonio gimnazijos direktorius,  pasirodo,  savo pedagoginę karjerą pradėjo kaip fizikos mokytojas mūsų mokykloje. Ką čia slėpti, juk ir Švietimo skyriaus vedėja dar neseniai buvo mūsų mokyklos direktoriaus pavaduotoja...

Tarp sveikinimų ir linkėjimų, gėlių ir padėkos raštų gražiai įsikomponavo 55 gražiausi žodžiai (ačiū tiems, kas parengė prasmingą reginį scenoje, ‒ mokytojui Algiui Želviui ir mokiniams), dainos, kurias atliko Salomėja ir Paulius, taip pat savi, nors ir buvę mokiniai, išraiškingi mokinių šokiai. Šventėje dalyvavusieji tikrai pajuto, kad teatro bacila pasklidusi Juozo Miltinio gimnazijoje ir toli už jos ribų. O sulaukus tokio amžiaus, kaip sakė vienas iš sveikinusiųjų, mokyklai tereikia daryti tai, ką darė iki šiol, ‒ ugdyti, mokyti, vesti... Tad gyvuok, mano, tavo ir mūsų mokykla!

 

 

Irma Grygelytė, IV klasės mokinė,

Lina Rastenienė, mokytoja ir buvusi mokinė

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos