MOKYKLA ŠVENČIA - spalio 19d apžvalga

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2022-10-19
  • Kategorija: Pranešimai

Žodis TALENTAS - kilęs iš graikų kalbos žodžio „talentas", kuris senovėje žymėjo piniginį vienetą. Yra biblinis pasakojimas apie talentą. Jis pasakoja apie tai, kaip vienas šeimininkas prieš iškeliaudamas atidavė savo tarnams monetas (talentus). Vienas gavo penkias monetas, kitas - dvi, o trečiasis - vieną. Pinigus jie gavo pagal savo gebėjimus. Pirmieji du tarnai padvigubino pinigus, t. y. talentus. Trečiasis tarnas užkasė savo monetą žemėje. Atvykęs šeimininkas gyrė du tarnus ir atidavė monetą tam, kas turėjo dešimt talentų. „Nes kiekvienam, kas turi, bus duota, ir jis turės su perteklium, o iš neturinčio bus atimta ir tai, ką jis turi.“ Iš šios istorijos gimė ir sparnuota frazė: „palaidoti savo talentą."

Džiugu žinoti, kad mūsų gimnazistai tikrai nėra palaidoję talentų ir tai drąsiai įrodė trečiadienio šventiniuose pasirodymuose „Mūsų talentai – mūsų Mokyklai!“

Įspūdingas renginys prasidėjo smagiu I b klasės kurtu ir režisuotu vaizdo įrašu. Pirmokai gimnazistai klausinėjo kitų moksleivių apie Juozą Miltinį.

Toliau pasirodė Agnė, mergina puikiai dainavo, po jos pasirodymo savo šokiais publiką užbūrė III f klasės mokiniai. Gabrielė pristatė savo talentus. Mergina ne tik puikiai piešia, - o tai daro klausydamasi savo vidinio balso ir jausmų, - bet ir daro makiažą. Makiažą sau Gabrielė atliko tiesiog scenoje. Kita pasirodė I b klasės atstovė Justina ir gitara sugrojo svajingą melodiją. Greta iš IV c parodė, kaip talentingai deklamuoja poeziją. Mergina buvo pasirinkusi J. Ivanauskaitės tekstą seną kaip pasaulis, bet aktualia tema – apie santykius šeimoje ir patį gyvenimą. Dar vieną energingą ir uždegantį šokį gimnazistams dovanojo merginų trio, po kurio buvo pristatyti Roko, Saulės, Vakarės ir Justės iš II d paveikslai. Goda dainavo, Šarūnas grojo trombonu, o vaikinų duetas grojo elektrinėmis gitaromis. Kasparas ir Eleonora savo kūrybinius sugebėjimus atskleidė sukūrę šaunų vaizdo įrašą. Talentų renginį vainikavo originalus ir nuotaikingas jungtinės abiturientų grupės “Single Boys“ šokis. Beje, bendruomenė balsavo ir skyrė I vietą būtent šiai vaikinų grupei.

Gimnazistai ne tik įrodė, kad geba talentingai šokti, dainuoti, groti, bet ir yra puikūs rašto darbų, ekslibrisų bei vaizdo miniatiūrų kūrėjai.

Taip pat buvo pasveikinti ir apdovanoti konkurso „Su Juozo Miltinio vardu“ nugalėtojai.

Tačiau vien šiuo renginiu įspūdžių kupina diena nesibaigė. Buvo filmo – bendrystės vakaro „Kartu“ renginys, kur gimnazistai galėjo atsipalaiduoti ir smagiai bei turiningai praleisti laisvalaikį žiūrėdami filmą. Paskutinė, bet tikrai ne blogiausia, o kaip tik laukta pramoga - diskoteka “BeActive“, kada visi be išimties gimnazistai galėjo kaip reikiant pasilinksminti rodydami talentą šokti.

Taigi ,mes visi turime talentų- vieni daugiau, kiti mažiau. Tik prisiminkime, kad talentas - dar ne viskas, kad tobulėtume, reikia labai daug nuoseklaus ir sunkaus darbo, pastangų ir disciplinos.

Mūsų užduotis yra auginti ir dauginti talentus, o ne laidoti juos po žeme kaip monetas.

Gimnazijos mokytojų „Novatorių“ projektinė grupė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos