INICIATYVA „Ö KAIP VOKIŠKAI?“

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2022-10-17
  • Kategorija: Pranešimai

Jau nuo 2016 metų spalio mėnesį vykstanti iniciatyva „Ö kaip vokiškai?“, skirta populiarinti vokiečių kalbą, kviečia šios kalbos mylėtojus ir besimokančiuosius dalyvauti Vokiečių kalbos savaitės renginiuose. Vokiečių kalbos dienų renginių organizatoriai ir dalyviai į vokiečių kalbą žvelgia iš įvairių perspektyvų: vyksta atvirų durų dienos įmonėse, rengiamos diskusijos, susipažįstama su šios kalbos pranašumais, bandoma su ja susibičiuliauti, taip pat nebijoma kelti kontraversiškus klausimus arba tiesiog švenčiama.

II klasių mokiniai dalyvavo edukacinėje pamokoje „Vokiečių literatūros ir kultūros atradimai bibliotekoje“ Panevėžio G. Petkevičaitės – Bitės bibliotekoje. Jos metu buvo pristatyta seniausia bibliotekoje esanti vokiška knyga, XIX a. pab. išleista Biblija, kurią iliustravo žymus prancūzų grafikas Giustavas Dorė. Gotiškas šriftas, paauksuotas užrašas ant viršelio ir aukso dulkėmis puošti puslapių krašteliai verčia žavėtis to meto meistrų darbų.

Jei jau lankomės bibliotekoje, tai būtina sužinoti ir kas gi sieja Gabrielę Petkevičaitę -Bitę ir vokiečių kalbą. Būdama 12-os metų ji, tėvo pageidavimu, pradėjo mokslus Mintaujos šv. Dorotėjos privačioje mokykloje, kur viskas vyko vokiečių kalba. Per 3 metus Gabrielė beveik tobulai įvaldė kalbą, kurios mokėjimas jai padėjo ir ateityje, bendraujant su vokiečių karininkais, kurie buvo apgyvendinti jų dvarelyje Puziniškyje.

Gimnazistai ne tik klausėsi, bet ir stengėsi savo vokiečių kalbos žinias pritaikyti praktiškai: priskyrė knygas autoriams, kūrė komiksus, dalyvavo viktorinoje ir net rašė žinutę į savo laikraštį.

Gimnazijos pirmokai dalyvavo filmo „Nyndorfo karalienė“  peržiūroje ir aptarime.

Vokiečių kalbos savaitė dar tęsiasi, tad noriu ir jus pakviesti pasitikrinti savo žinias apie Vokietiją. Sudalyvaukite viktorinoje ir 3 laimingųjų laukia nedideli prizai (dalyvis turėtų rašyti savo tikrą vardą ir klasę). Kadangi dalyvių skaičius ribotas, tad nedelskite. Nuoroda aktyvi iki 10-19 13 val.

https://kahoot.it/challenge/07146028?challenge-id=5733812d-c0b0-4a52-8f3c-975c4d97b123_1666008676334

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos