MOKOMĖS NETRADICINĖSE ERDVĖSE. PAMOKA PANEVĖŽIO G. PETKEVIČAITĖS-BITĖS VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE.

Spalio 26 d. grupė I a klasės mokinių, lydimi soc. pedagogės L. Urbonienės, sudalyvavo viename iš gausių programos „Spalis – sveikatos stiprinimo mėnuo Panevėžyje“ renginių - Panevėžio G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Atviroje jaunimo erdvėje vykusiose biblioterapijos dirbtuvėse „Nerimo drakonas“. Renginio metu mokiniams apie biblioterapijos metodiką, jos įtaką žmogaus psichikai, per ją ir fizinei žmogaus būklei, kūrybiškumo skatinimui pasakojo jaunimo veiklų organizatorė Malvina Zimbliene. Mokiniai išlaisvinę kūrybiškumą patys praktiškai išbandė biblioterapijos metodiką: kūrė pabaigą edukatorės pristatytai pasakai apie žmogaus kovą su drakonu, pagal V. Mačernio eiles „Aš laimingas esu“ rimavo savo trioletus. Edukacijos metu mokiniai dalinosi mintimis apie savo nerimus – tikrus ar menamus, diskutavo apie stereotipų įtaką požiūriui į save, santykį su aplinka.

Viešnagės metu M. Zimblienė aprodė Atviros jaunimo erdvės patalpas, papasakojo apie organizuojamus renginius, programas, veikiančius klubus ir labai nuoširdžiai pakvietė mokinius aktyviai dalyvauti įvairiose veiklose.

Nuoširdžiai tikimės, kad šis vizitas nebus paskutinis ir mūsų gimnazijos mokiniai tikrai čia sugrįš radę sau įdomios veiklos!

Nuotraukos:
Lina Urbonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos