Iniciatyva Mok’ rinkimai

  • Paskelbta: 2024-05-22
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų gimnazijos I – II klasių mokiniai gegužės antrą savaitę per pilietinio ugdymo pamokas buvo kviečiami prisijungti prie Lijot (Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos) inicijuotos akcijos „Mok’ rinkimų“ ir sudalyvauti rinkimų simuliacijoje, atiduodant savo balsą už kandidatus į prezidentus bei pasisakant referendume dėl dvigubos pilietybės. Mokiniai šioje iniciatyvoje galėjo sudalyvauti dviem būdais: pildant įprastus, popierinius balsavimo biuletenius bei balsuojant „nuo sofos“, t. y. Jau daugiau nei dešimtmetį nemažus debatus visuomenėje keliančių būdu – internetiniu balsavimu. Žinoma, pastarasis būdas buvo įgyvendintas qr kodo pagalba, netaikant papildomų galimų apsaugų, tačiau tai taip pat tapo puikia proga, aptarti tokio balsavimo privalumus ir trūkumus bei jį taikančių šalių patirtį.

Patys mokiniai, ką rodo ir balsavimo rezultatai, kurie buvo beveik identiški ir realiems rinkimų I turo rezultatams (daugiausia balsai buvo skiriami G. Nausėdos ir I. Šimonytės kandidatūroms), daugiau dėmesio skyrė ir mažiau sugadintų biuletenių pateikė dvigubos pilietybės referendumo klausimu - 54 proc. pasisakė už, 41proc. - prieš.

Tikime, kad tokios iniciatyvos paskatins ir toliau labiau politinėmis aktualijomis ir aktyviau įsitraukti į pilietinį ir visuomeninį gyvenimą.

Autorius:
istorijos mokytoja Vaida Bakšienė

Nuotraukos:
Agnė Miliukaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos