Vaiko dienos minėjimas

  • Paskelbta: 2024-05-17
  • Kategorija: Renginiai

   Šiemet pirmą kartą Vaiko diena Lietuvoje minima trečiąjį gegužės penktadienį, šiais metais gegužės 17 dieną. Ta proga jaunieji gimnazijos teatralai, vadovaujami mokytojo Juliaus Tamošiūno, kartu su dailės mokytojos Kristinos Rapševičienės dailininkais ir socialine pedagoge L. Urboniene gegužės 16 d. pakvietė gimnazijos bendruomenę į II aukšto fojė, kur įvyko mokinių piešinių parodos „Vaikystės prisiminimai“, skirtos Vaiko dienai paminėti, atidarymas.

   Pasak parodos iniciatorės Kristinos Rapševičienės, kiekvienas mokinys turėjo užduotį atsinešti į pamoką savo vaikystės nuotrauką ir ją „pratęsti“ piešinyje pasirinkta technika: grafikos, tapybos, piešimo. Mokytoja džiaugėsi, kad atlikdami kūrybinius darbus, ugdytiniai vieni su kitais dalinosi savo vaikystės prisiminimais – su kuo leido laiką, ką veikė, ką mėgo labiausiai.

   I c klasės mokinė Akvilė pristatydama savo darbą kalbėjo, kad skirtingai nuo bendraamžių mergaičių, ji vaikystėje ypač domėjosi automobiliais ir savo vaikystės albumuose daugiausia nuotraukų turi ne su lėlėmis, su mašinytėmis, kas ir atsispindi jos kūrinyje.

Parodos atidarymą papuošė II d klasės mokinių atlikta kompozicija „Ar mylėsi tu mane?“ , kuri baigėsi gražiu palinkėjimu visiems vaikams būti mylimiems, suprastiems, priimtiems.

Parodos atidarymo dalyviai po renginio rinkosi į gimnazijos biblioteką, kur vyko apskrito stalo diskusija su socialine pedagoge Lina Urboniene apie mokyklos vaidmenį vaikų smurto prevencijoje ir intervencijoje.

Autorius:
Lina Urbonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos