Projektas „Mėgaukis gyvenimu 2024“

Gimnazijoje tęsiasi Panevėžio miesto savivaldybės finansuojamas neigiamų socialinių veiksnių prevencijos projektas „Mėgaukis gyvenimu 2024“.

Įgyvendinant projektą š. m. spalio 7 d. projekto partneris kino centras „Garsas“ pakvietė III klasių mokinius į kino pamoką - Irmos Pužauskaitės filmo „Devintas žingsnis" peržiūrą ir aptarimą.

Filmo centre – dvylikos žingsnių programoje dalyvaujantis septyniolikmetės Ievos tėvas Linas yra ties devintuoju – prisiimti atsakomybę ir atsiprašyti įskaudintųjų. Vyras gauna galimybę pasirūpinti vaikystėje palikta dukra. Apsigyvenę kartu, susvetimėję tėvas ir dukra bando vėl suartėti, tačiau tai nelengva. Situacija dar labiau komplikuojasi, kai geriausia dukros draugė pajunta simpatiją Linui. Jiems visiems trims teks atrasti savo tiesas bei kelią tarp sumišusių jausmų ir moralinių dilemų.

Po filmo mokiniai kartu su edukacinių programų koordinatore Jovita Brinkaite-Karaliene diskutavo apie toksiškus tėvų-vaikų santykius, kaip žmogui, bėgančiam nuo alkoholio problemų, nepalūžti ir vėl nepradėti vartoti susidūrus su moralinėmis dilemomis, apie atsiprašymo ir atsakomybės prisiėmimo svarbą.

Filmas emociškai paveikė gimnazistus, kurie finalinę tėvo ir dukros sceną sutiko džiugiomis emocijomis bei plojimais.

Tikime, kad po kino seanso mokiniai grįžo sustiprinę emocines kompetencijas. 

Autorius:
Socialinė pedagogė Lina Urbonienė

Nuotraukos:
Danguolė Dumbrienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos