Integruota patiriminė edukacija STEAM centre.

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2023-06-06
  • Kategorija: Pranešimai

Birželio 6 dieną nuo pat saulėto ryto IIb klasės šaunieji ir žingeidieji Miltiniečiai kartu su mokytoja Rasa Širmuliene dalyvavo integruotoje patiriminėje edukacijoje netradicinėje aplinkoje, t.y. STEAM centre. Biologijos ir chemijos laboratorijoje moksleiviai turėjo galimybę integruojant anglų kalbos, biologijos, chemijos, fizikos, matematikos ir informatikos žinias analizuoti gamtoje ir gyvuose organizmuose vykstančius biocheminius, cheminius ir fizikocheminius procesus, kurti prototipus ir juos išbandyti.

Taip pat gimnazistai atliko laboratorinį darbą, kuriame tyrinėjo dializės membranos laidumą skirtingoms medžiagoms. Panašios dializės membranos naudojamos ir dirbtinio inksto aparate, kuris skirtas iš kraujo valyti nereikalingus medžiagų apykaitos produktus sutrikus inkstų veiklai.

Be to, dešimtokai turėjo progą atlikti eksperimentą su raudonuoju burokėliu. Kaip tirpalas buvo panaudotas etilo alkoholis, kuris pateko į ląstelę pro tokias burokėlio ląstelių struktūras kaip sienelė, membrana, vakuolė. Didindamas ląstelių membranų laidumą etilo alkoholis paveikia ląstelę neigiamai. Taigi, moralas tikrai aiškus ir akivaizdus...

Džiugu, kad STEAM centre atliekamos veiklos ne tik suteikia galimybę praplėsti akiratį, fundamentalias žinias, įgyti naujų įgūdžių, tobulinti bendrąsias ir dalykines kompetencijas, pasisemti gyvenimiškos patirties, tačiau ir motyvuoja bei padeda apsispręsti renkantis profesiją. O kur dar komandinis darbas ir bendrakūra, kurie stiprina klasės bendruomenę ir prisideda prie mokyklos bendruomenės mikroklimato puoselėjimo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos