„Gyvulių ūkis“

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2023-04-07
  • Kategorija: Pranešimai

„Gyvulių ūkis“. Kas tai? Kokios mintys pirmiausia ateina į galvą? Ar tai tikrai gali būti suprantama tiesiogine prasme? O gal tai apie mus, žmones? O gal galime tarp jų dėti lygybės ženklą? O gal ir nebeskiriame, kas yra kas?

Tiek to, nevarginsime ilgomis filosofinėmis įžvalgomis. „Gyvulių ūkis" yra be jokios abejonės vienas svarbiausių jeigu ne svarbiausias grožinės politinės satyros kūrinys, parašytas  anglų rašytojo George Orwell XX a. Britanijoje. Šioje knygoje rašoma apie politines galias, manipuliacijas visuomenės ideologijomis: pasakojama istorija apie socialinę revoliuciją (vieno Anglijos ūkininko gyvuliai susimoko bei sukyla prieš šeimininką, išveja jį ir pradeda ūkyje kurti savarankišką gyvenimą), kuri virto diktatūra ir išdavyste. Pats G. Orwell rašo, kad tai yra „Pasakojimas apie revoliuciją, pasukusią šunkeliais — ir apie tai, kaip puikiai buvo pateisinamas kiekvienas būsimas jos pradinės doktrinos iškraipymo žingsnis".

Taigi, nekeista, kad šis kūrinys buvo transformuotas į spektaklio formatą, o tai padarė ARTED NET aktoriai iš Airijos ir Anglijos, kurių veikla apima edukaciją, meną ir kultūrą. Jie net atvažiavo į Panevėžį tam, kad pasidalintų su mumis savo darbo vaisiais. Todėl balandžio 6 dieną net 140 žingeidžių Juozo Miltinio gimnazijos moksleivių kartu su anglų kalbos mokytojomis keliavo į Panevėžio bendruomenių rūmuose vykusią integruotą anglų, lietuvių kalbų bei teatro pamoką – spektaklį “Animal Farm“. Miltiniečiai liko sužavėti kūrinio perteikimu anglų kalba bei aktorių įtaigiu vaidinimu.

Jeigu ir Jus sudominome, kviečiame perskaityti knygą!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos