„L'amour change le monde"

  • Paskelbta: 2024-04-28
  • Kategorija: Konkursai

 

Balandžio 26 d. vykome į Šeduvos gimnaziją, kurioje vyko XIV Respublikinis prancūziškų dainų festivalis „L'amour change le monde" („Meilė keičia pasaulį“). Festivalyje dalyvavo solistai, grupės, ansambliai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Linkuvos, Pakruojo, Šiaulių, Ukmergės, Radviliškio progimnazijų ir gimnazijų bei Šeduvos gimnazijos. Panevėžio kraštui atstovavo mūsų gimnazijos mokinė Gustė Grubinskaitė (IIb kl.). Mokinę festivaliui parengė muzikos mokytoja Laura Mackevičiūtė. Prancūziškų dainų festivalis skirtas skatinti mokinius domėtis prancūzų kalba, kultūra, muzika; lavinti ir tobulinti prancūzų kalbos įgūdžius; sudaryti sąlygas mokinių kūrybiniams ir meniniams gebėjimams atsiskleisti.

Pirmą kartą festivalis buvo organizuojamas dviem turais. Pirmame ture dalyvių pasirodymai turėjo būti filmuojami salėje arba klasėje. Visų dalyvių dainų nuorodos buvo patalpintos į Šeduvos gimnazijos svetainę: https://emileseduva.wordpress.com/ . Visos Lietuvos mokyklos, kuriose mokoma prancūzų kalbos, buvo kviečiamos per prancūzų kalbos pamokas klausytis festivalyje dalyvaujančių atlikėjų dainų ir organizuoti balsavimą už patikusias dainas. Mūsų gimnazistai irgi rinko labiausiai patikusius solistus. Favoritu tapo KTU inžinerijos licėjaus mokinys Paulius. Pasibaigus I-am etapui buvome maloniai nustebę, kad Gustė tik 2 balais atsiliko nuo žiūrovų simpatijų prizą pelniusios Stelos Urbonaitės iš Klaipėdos ,,Ąžuolyno“ gimnazijos. Įdomu tai, kad balsavime dalyvavo ir turistai iš Nanto miesto, viešėję Klaipėdoje, Kanados ir Prancūzijos ambasadų darbuotojai.

Antrajame ture dalyviai buvo suskirstyti į 5 – 8  ir 9 – 12 klasių grupes, kiekvienoje grupėje atskirai vertinti solistai ir ansambliai. Visų pasirodymų atidžiai klausėsi vertinimo komisija – muzikos specialistė ir Prancūzijos instituto Lietuvoje darbuotojos. Festivalis su nedidelėmis pertraukomis tęsėsi apie keturias valandas. Po pasirodymų vyko apdovanojimų ceremonija. Mūsų mokinė Gustė apdovanota Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus padėkos raštu.

 

 

Autorius:
Prancūzų kalbos mokytoja metodininkė Vitalija Blebaitė

Nuotraukos:
Prancūzų kalbos mokytoja metodininkė Vitalija Blebaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos