Susitikimas su Benediktu Vanagu

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2023-10-17
  • Kategorija: Pranešimai

Spalio 16-oji mūsų gimnazijoje - neeilinė diena. Nuo pat ryto jaučiamas šventinis šurmulys bylojo, jog visa gimnazija švenčia. Atvertėme 56 - ąjį mokyklos istorijos puslapį. 

Taip jau priimta, jog gimtadienius švenčiame dovanodami vieni kitiems šypsenas, kaupdami įsimintinas akimirkas, bei pasikviesdami svečių. Ir šiandien mes turėjome nerealų svečią… Ne tik lenktynininką, Dakaro legendą, bet ir Valstybingumo, patriotiškumo puoselėtoją Benediktą Vanagą.

Garsus lenktynininkas pasidalino savo kelio į sėkmę istorija, pabrėžė, jog kiekvienas esame savo likimo kalvis ir tik nuo mūsų ryžto ir užsispyrimo priklauso kokių gyvenimo aukštumų pasieksime. Mūsų svečias priminė, kokie laimingi esame gyvendami Lietuvoje, nepaprasto grožio šalyje, ir kaip svarbu yra būti pilietiškiems, nes Lietuvos ateitis yra mūsų ir mūsų jaunuolių rankose. Būtent jie valdys šalį po 25 – 30 metų.

Ir koks gi gimtadienis be dovanų! Kviečiame visus į gimnazijos biblioteką pavartyti knygos apie Dakarą, kurią mums dovanoja Benediktas Vanagas, ir labiau suvokti kuom gyvena mūsų šios dienos pašnekovas. Laikysime kumščius už lietuvių komandą sausio 5 - 19 dienomis. Lai Saudo Arabijos smėlis šį kartą bus kaip niekad sėkmingas, ir leis įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

Tariu AČIŪ IIb klasės mokinėms Vytei Briedelytei ir Amelijai Bronizaitei, kad jų inicijuotas ilgalaikis, integruotas anglų k. projektas "Dakaras" buvo vainikuotas tokiu gražiu renginiu.

Ir pabaigai norėčiau pasidalinti vienos iš diskusijos dalyvių mintimis, apie šios diskusijos įspūdžius:

 Labai patiko Benedikto atvirumas ir degantis noras pasidalinti ir duoti mums tai, ką galėtume pasisemti kiekvienas sau. Kaip jis pats sakė: duoti yra daug brangiau ir reikšmingiau nei imti. Šiuos žodžius prisiminsiu visą gyvenimą. Mane motyvavo jo kalba apie tai, kad užsispyrimas yra sėkmės pagrindas. Tai įkvėpė būti atvirai sau, suprasti, kad svajonės be ryžto, drąsos lieka tik svajonėmis, o noras ir siekis yra visa ko varikliukas. Ačiū už pasakojimus, tikiu, kad ne man vienai jie buvo reikšmingi.

Dėkinga už likimo suteiktą galimybę būti viso to liudininke,

Anglų k. mokytoja, Jurgita Šešelgienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos