Mokyklos istorijos puslapiuose...

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2023-10-15
  • Kategorija: Didžiuojamės

Juozo Miltinio gimnazija (buv. 7-oji vidurinė mokykla) švenčia 56-ąjį gimtadienį.

         Mokyklos istorijoje įrašyta:

,,Panevėžio 7-oji vidurinė mokykla įsteigta 1967 m. Pastatas iškilo Aukštaičių – Ramygalos gatvių sankryžoje, vienoje seniausių miesto dalių. Atidarymas vyko vėjuotą spalio 16 -osios rytą, kai Palangoje audros sugriovė tiltą, Panevėžyje išvartė senojo parko medžius.’’

        Šiandien gimtadienis, pažymėtas gražiu skaičiumi -56.  Tiek sutikta Rugsėjo pirmųjų, tiek skambėjo paskutiniųjų skambučių. O tarp jų besikeičiančios pamokos, vis nauji  mokinių ir mokytojų veidai.

         Mokyklos istorijoje įrašyta:

,,1967 m. spalio 16 diena - Panevėžio mieste atidaroma 7-oji vidurinė mokykla.

1995 m. kovo 27 diena - mokyklai suteikiamas Režisieriaus, Panevėžio miesto garbės piliečio Juozo Miltinio vardas.

2010 m. kovo 26 diena - Panevėžio miesto taryba priima sprendimą: Juozo Miltinio vidurinė mokykla tampa gimnazija.‘‘

          ,,Medžiui reikia gilių šaknų, žmogui – tradicijų, kad galėtų atlaikyti audras“, - byloja liaudies išmintis. Tad šiuo metu Juozo Miltinio gimnazijoje gausu teatro renginių, švenčių, festivalių ir konkursų. Gimnazija, puoselėdama tradicijas, atsiliepia į dabarties aktualijas, telkia bendruomenę iniciatyviam, kūrybiškam darbui, kaip tas Pažinimo medis auga ir kasmet atjaunėja. Vieni jos auklėtiniai subręsta ir išskrenda į gyvenimą, o kiti rugsėjį suplaukia į gimnazijos pirmokų klases. Keičiasi ir vadovai.

         Mokyklos istorijoje įrašyta:

,,Juozas Žakevičius - pirmasis mokyklos direktorius, vadovavęs 1967-1972 metais.

  Irena Kačinskienė - pirmuosius penkerius metus dirbusi direktoriaus pavaduotoja, o nuo 1972m. iki   1991m. - direktore, iki 2011 m. dėstė lietuvių kalbą ir literatūrą, įsteigė mokyklos muziejų, parengė kelis leidinius apie mokyklos istoriją.

 Vytautas Raišys - pradėjęs darbinę veiklą nuo 1980 m. direktoriaus pavaduotoju. vadovavo 1991-2022 metais.‘‘

         Direktorė RAMUTĖ STASEVIČIENĖ pasitinka gimnazijoje pirmąją gimtadienio šventę

...Esame tam, kad klausytume ir išgirstume, turėtume ir išsaugotume, kurtume ir duotume impulsą kurti; turime tuos polėkius, kurie kasdienybę paverčia stebuklu: teatras prie savo ugniakuro suburia ne tik norinčius pasišildyti, bet savo darbais, sumanymais ir teatrine energija kurstyti kūrybos židinį. J.Miltinio žodžiais tariant, ,,mums mūsų teatras savotiška žmogaus kultūros enciklopedija, padedanti jaunam žmogui ieškoti savęs“. Mokiniai turi galimybę susipažinti su teatro istorija, vaidybos ir sceninės kalbos pradmenimis, vaidina, bando režisuoti, kurti filmus. Ketverių metų pamokų ciklas baigiamas savarankiškais kūrybiniais moksleivių darbais – vieša teatro įskaita. Pasirinkę kitas menų disciplinas  gimnazistai rengia savo kūrybos pristatymus, integruotas menų šventes.

           Džiugu, kad nenutrūksta ryšys su buvusiais mokiniais, jie atveda savo vaikus į mielą ir brangią

GIMNAZIJĄ, nes čia užauga pirmas žingsnis. Malonu, kad užsuka dirbęs kolega, buvę mokiniai.

 Visada telydi geras vardas gimnaziją, nes jos auklėtiniai, tampa Lietuvos mokslo žmonėmis, šviesiomis asmenybėmis, žymiais įvairių sričių darbuotojais. Neabejojama, kad čia yra Mokytojo darbo prasmė, jo pasėtas grūdas.

             O už lango auksinis ruduo, spalio vidurys, GIMTADIENIS – 56.

                               Informaciją parengė jaunųjų muziejininkų būrelis ,,Kuriame gimnazijos istoriją“   

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos