Pažintinė-patyriminė istorijos pamoka „Partizanų keliais“

Balandžio 25d. jungtinis I – III kl. mokinių, besidominčių istorija, būrys, dalyvavo pažintinėje–patyriminėje istorjos pamokoje „Partizanų keliais“ ir kartu su Panevėžio politinių kalinių ir tremtinių sąjungos atstovu S. Černa bei istorijos entuziastu A.Stalilioniu lankėsi Panevėžio ir Pasvalio apylinkėse, stabtelėdami didesnių mūšių vietose, partizanų kapinaitėse bei apžiūrėdami atkurtus bunkerius. Visų sustojimų metu mus lydėję, Saulius ir Algimantas dalinosi savo žiniomis, įžalgomis. 

Šalia pasakojimų mokiniai apžiūrėjo bunkerius, kūrė laužą ir patys gaminosi miško arbatos. Šildydamiesi prie laužo mokiniai taip pat skaitė partizanų laiškus, šifravo morzės abėcėlės perduotas žinutes apie partizaninio pasipriešinimo laikotarpį. 

Kaip teigia patys mokiniai: „žygis tikrai buvo įdomus! Nesugadino net prastas oras. Negalvojau, kad net naujų pažinčių galiu atrasti, nes galvojau, kad keliausiu be draugų. Puiki atmosfera, įdomūs pokalbiai, buvo daug juoko, šypsenų ir kalbų. Pasiruošimas žygiui, tikrai jį pagerino, ypač tinkama apranga. Juk ne veltui sakoma, kad nėra blogo oro, o tik blogas apsirengimas. Aplankytos istorinės vietos paliko nuostabų įspūdį, nes nebuvau mačiusi gyvai partizanų bunkerio. Tai pat miško arbata buvo labai skani, pasivaikščiojimas po mišką ir svarbiausia draugų būrys! 

Autorius:
Vaida Bakšienė

Nuotraukos:
Agnė Miliukaitė/Sigita Lapinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos