Inžinerijos dienai paminėti

Inžinerijos dienai paminėti

"Inžinerija-Panevėžio DNR" - tokiu šūkiu Panevėžio miestas pasitinka Pasaulinę inžinerijos dieną. Mūsų gimnazijos mokiniai norėdami sužinoti kokias karjeros galimybes siūlo miestas, kokioje srityje save realizuoti ar kokią studijų kryptį pasirinkti iš gausos renginių pasirinko šias veiklas:

Ne veltui inžinerija dažnai ir laikoma ateities profesija – būtent tokie renginiai gali padėti jaunimui ne tik geriau ją suprasti, bet ir nepaklysti inžinerinių profesijų įvairovėje.

kovo 22d. jungtinė III kl. grupė vyko į nestandartinių metalo konstrukcijų gamintoją UAB „Arginta Engineering“ . Po pristatymo apie įmonės veiklą ir karjeros galimybes šioje įmonėje išklausėme pristatymo apie tai, kaip kinta profesijos, sparčiai modernėja technologijos, kaip jos pakeis mūsų gyvenimus artimiausioje ateityje – juk tai pamažu tampa mūsų kasdienybe.

kovo 21d. Ic kl. mokiniai pasirinko KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto organizuotą netradicinę pamoką „Smagioji elektronika“. Per žaidimą mokėsi konstruoti elektrines schemas, tirti elektroninius komponentus, tokius kaip varžų grandinės, kondensatorius, rites, elektromagnetines reles, nuolatinės srovės variklius.

kovo 19d. Id kl. mokiniai lankėsi Panevėžio mokymo centro programoje „Multimedijos inžinerija – menas kurti“. Susipažinę su studijų galimybėmis praktiškai mokėsi naudotis nuotraukų redagavimo ir animacijos kūrimo programomis.

Autorius:
Lina Seliokienė

Nuotraukos:
Lina Seliokienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos