Pilietiškumo mokykla

Jungtinės 10-okų pajėgos ( II a,c,d,e,f klasių atstovai) šiandien dalyvavo Panevėžio miesto savivaldybės ir Panevėžio Apskritojo stalo inicijuotoje "Pilietiškumo mokykla: Panevėžys 2023" veikloje. Tai pilietinio ugdymo ir ugdymo karjerai veikla, leidusi per aktyvias veiklas pasimatuoti politiko batus ir suprasti, kaip veikia politinė sistema ir koks yra partijų ir politinių organizacijų veiklos laukas.

Gimnazistai, susibūrę į komandas, "Electo" interaktyvaus žaidimo pagalba, sprendė realias kasdienes problemas, tokias kaip: nacionalinio verslo skatinimas, krašto gynyba ir kt. Sprendimų priėmimui reikėjo audringų grupėse, diskusijų, problemos pamatymo ir apsvarstymo iš įvairių pozicijų, gebėjimo ne tik argumentuotai išsakyti savo nuomonę, bet ir susitarti dėl bendro sprendimo. Gimnazistai taip pat galėjo matyti ir suvokti, kaip jų priimti sprendimai yra palaikomi įvairių amžiaus ir socialinių grupių, regionų bei miestų gyventojų.

Po partijų (mokinių grupių) požiūrių įvairiose srityse išsigryninimo ir elektorato identifikavimo, sekė mero ir jo pavaduotojo rinkimai, kur patys mokiniai, siekdami savo komandai optimalaus balsavimo rezultato, sudarinėjo koalicijas, vedė derybas, kėlė ir balsavo už iškeltus kandidatus. Virė aistros, žaibavo akys… Vėl visi jėgas suvienijo spręsdami išsigrynintas Panevėžio miesto problemas įvairiuose komitetuose, teikdami rezoliucijas ir už jas balsuodami.

Labai džiaugiuosi gimnazistų įsitraukimu į pasiūlytas išbandyti veiklas, kūrybiniu požiūriu ir komandiniu darbu, kuriant kandidatų rinkimines programas ir suvokimu, kad jie gali prisidėti prie savo miesto gerovės kūrimo ir būti savo miesto ateities lyderiais.

Autorius:
istorijos mokytoja Vaida Bakšienė

Nuotraukos:
istorijos mokytoja Vaida Bakšienė

Nepamirškite padėkoti autoriui