Ugdymo karjerai diena 2023

  • Paskelbė : Rita Štaupienė
  • Paskelbta: 2023-11-12
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Lapkričio 8 dieną gimnazijoje vyko ugdymo karjerai diena „Kurkime savo ateitį Panevėžyje“.

I klasių mokiniai lankėsi Panevėžio kolegijoje. Edukacinėje programoje „Čia tavo karjeros pradžia“ mokiniai susipažino su kolegijos fakultetais, studijų programomis, dalyvavo protmūšyje.

III klasių mokiniai vyko į modernias Panevėžio įmones „Schmitz Cargobull Baltic“, „Devold“, „IOCO Packaging“, „Harju Elekter“, kur susipažino su inovatyviais gamybos procesais, naujausiais įrenginiais, laboratorijomis, įmonių gaminamais produktais bei išsiaiškino, kokių profesijų darbuotojai reikalingi šiose įmonėse.

KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultete mokiniai bendravo su fakulteto komanda apie naujas, inovatyvias studijų programas..

II, IV klasių mokiniai susitiko su „Reitingų“ žurnalo redaktoriumi G.Sarafinu.

Paskaita, individualūs pokalbiai su lektoriumi nepaliko abejingų mokinių. Tai naujas postūmis geriau pažinti save, domėtis profesijų pasauliu, studijų galimybėmis.

Vakare gimnazijos aktų salėje jau ne tik IV klasių mokiniai, bet ir jų tėveliai bendravo su lektoriumi apie profesijos pasirinkimą, savęs pažinimą. Direktorės pavaduotoja Rasa susirinkusiuosius supažindino su VBE organizavimo tvarka, o karjeros patarėja Dalia – su stojimo į aukštąsias mokyklas naujienomis.

Viskas paprasta, kai žinai, bet pasirodo dar tiek daug reikia sužinoti!

Karjeros patarėja Dalia

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos