Diskusija su N. Miginiu „Kas čia gero?/Panevėžys“

Ar girdi, kaip griūna sienos ir atsiveria galimybės? Sugalvok norą!!!

Šį kvietimą išgirdo grupė trečių klasių mokinių, kurie rugsėjo 30 d. lydimi etikos mokytojos V. Abramavičienės ir soc. pedagogės L. Urbonienės sudalyvavo G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vykusiame Panevėžio jaunimo forume „Pramušant sienas“, diskusijoje su jaunimo politikos ir darbo su jaunimu srities mokymų vadovu bei tyrėju Nerijumi Miginiu „Kas čia gero?/Panevėžys“. Diskusijos metu mokiniai aktyviai dalinosi mintimis apie Panevėžio privalumus ir trūkumus, teikė siūlymus ką reikėtų pakeisti, sukurti, kad Panevėžys taptų tinkamesnis ir mielesnis miestas šeimoms, kuriame norėtų likti arba pabaigę mokslus grįžti jaunimas, svarstė karjeros galimybes gimtajame mieste, vertino socialinės apinkos įtaką mokinių ateities pasirinkimams.

Diskusijos moderatorius pasidalino asmenine patirtimi ir nuomone apie gyvenimo Vilniuje subtilybes, atkreipė mokinių dėmesį į tai, kad daugelis, jaunimo nuomone, Panevėžio trūkumų, neretai būdingi ir kitiems miestams, o palyginus miesto nekilnojamojo turto kainas, vaikų darželių tinklą ir užimtumą, eismo spūstis ir kitus rodiklius su sostinės, paaiškėjo, kad Panevėžys yra patrauklesnis ir patogesnis!

Renginio metu mokiniai ugdė analitinius, kūrybinius, bendradarbiavimo, bendravimo, grupinio darbo, viešo kalbėjimo gebėjimus, pagilino žinias apie karjeros perspektyvas.

Autorius:
Lina Urbonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos