Mūsų gimnazistai konferencijoje „Antikorupcinės aplinkos kūrimas ir sąmoningumo ugdymas ugdymo įstaigose“

Gruodžio 11d. J. Miltinio gimnazijos mokiniai dalyvavo Panevėžio miesto savivaldybės švietimo skyriaus inicijuotoje konferencijoje „Antikorupcinės aplinkos kūrimas ir sąmoningumo ugdymas ugdymo įstaigose“, skirtoje 8-12 klasių mokiniams, ir mokėsi netradicinėje aplinkoje. 

Vieni, kaip If mokiniai, dalyvaudami netradicinėje pilietiškumo pamokoje, klausėsi bendraamžių iš įvairių miesto mokyklų pranešimų bei parengtų pristatymų ar stebėjo jų kurtus filmukus korupcijos netolerancijos temomis, aiškinosi, kokios gali būti jos apraiškos ir kas gali būti laikoma dovana, o kas jau – kyšiumi. Kiti gi, savo jėgas išbandė kaip konferencijos pranešėjai – jų, skaičiusių net keturis parengtus pranešimus („Korupcijos samprata ir pasireiškimai Lietuvoje“, „Dovanų politika“, „Korupcijos rizikos valdymas mokykloje“ bei „Antikorupcinės aplinkos kūrimas mokykloje“) turėjome net 9 mokinius, rengusius šiuos pranešimus (Ia, b, f ir IV c ir d atstovai). Taip pat buvome gausiausiai savo mokymosi įstaigą atstovaujanti bendruomenė.

Džiaugiamės, kad STT atstovės buvome paminėti, kaip aktyviausiai dalyvavę antikorupcijos konkurse „Skaidrumą kuriame kartu’23”, o IIb mokiniai išskirti, kaip kūrybiškiausiai atlikę konkurso užduotis.

Dalinamės renginio akimirkomis ir džiaugiamės mokinių pagilintomis žiniomis.

Mokinius konferencijai rengusios istorijos mokytojos Agnė Miliukaitė ir Vaida Bakšienė

Autorius:
Vaida Bakšienė

Nuotraukos:
Vaida Bakšienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos