Projektas „Kartu prieš smurtą“

  • Paskelbta: 2023-05-15
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 11 d. I b ir I d klasių mokiniai, lydimi etikos mokytojos V. Abramavičienės ir soc. pedagogės L. Urbonienės vyko į Panevėžio apygardos prokuratūrą, kurioje vyko Panevėžio apygardos prokuratūros ir Panevėžio pedagoginės - psichologinės tarnybos organizuotas projektas „Kartu prieš smurtą“. Prokurorė Kristina Ulienė susirinkusiesiems pristatė projekto tikslus ir uždavinius. Projekto tikslas – skatinti smurto atpažinimą, sužinoti smurtinio elgesio priežastis, kaltų asmenų atsakomybės teisines procedūras, išmokti ieškoti pagalbos,

Apie psichologines smurto priežastis kalbėjo psichologinės pedagoginės - psichologinės tarnybos psichologė Rasa Praninskienė, kuri akcentavo, kad dažniausiai smurtas kyla dėl negebėjimo valdyti pyktį ir kitas neigiamas emocijas, išreikšti jas konstruktyviais būdais.

Prokurorė Loreta Liepienė supažindino gimnazistus su administracinės ir baudžiamosios atsakomybės ypatumais už smurtinius elgesį, papasakojo apie teisines procedūras, susijusias su smurto atskleidimu, pasidalino praktiniais pavyzdžiais.

Mokiniai gavo daug naudingos informacijos apie smurtą, jo rūšis, atpažinimo būdus, psichologinius, emocinius, teisinius aspektus, susipažino su prokuratūros veikla.

Autorius:
Lina Urbonienė, vyr. socialinė pedagogė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos